Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
6.6.2007, Josef Brož, recenze
Asus U1F na první pohled zaujme propracovaným designem a kvalitou materiálů. Leštěné plasty, chromované bočnice a uhlíková vlákna řadí tento produkt do kategorie luxusního zboží. Nízkou spotřebu zajišťuje ultra-low voltage procesor Core Duo U2400, 1,8" disk a LED displej..
David Jaša | 8.6.200721:04
Chybějící DVI v době, kdy už jsou CRT i u nás na ústupu, je podle mě velké mínus...
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 9.6.200711:36
Vidim to úplně stejně. Taky už to teď píšu do každé recenze na notebook ­(zatim teda spíš u těch větších notesů 14­"+­).
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200711:44
Nezapomente ze vazi jen jeden kg a ma integrovanou grafickou kartu... redukce d­-sub ­- DVI dnes stoji ­(?­) 50,­- Kc, takze to lze vyresit.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200711:45
Osobně ale notebooky preferuji od HP a zejmena IBM­/Lenovo, což je asi tím, že ­"pro ně dělám­".
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 9.6.200711:55
To je samozřejmě pravda, ale nechápu o jaké redukci mluvíš. Pokud je výstup analogový ­(nekvalitní­), sebelepší redukce ti nepomůže. Zřejmě máš na mysli redukci opačnou. Notebook prostě není určený na každodenní práci ­(s připojením na velké LCD­) ale na důraz maximální mobility, ačkoliv DVI výstup by se samozřejmě hodil.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200712:54
Ano, mam na mysli ­"analogovy­" d­-sub ­- DVI redukci, ktera jesoucasti baleni kazde lepsi graficke karty a lze poridit za tech 50,­-... digitalni vystupy na noteboocich prilis nebyvaji, i kdyz i tam jsou a pak je mozne napojovat na obrazovky vetsich rozmeru pri zajimavych rozlisenich i ty... samozrejme stanice s vykonnou grafickou kartou a odpovidajici pameti a vykonem ma trochu jine moznosti, ale o tom se tu nebavime.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200713:00
Upresneni k te redukci ­- samozrejme jde o redukci d­-sub ­(samec­) ­- DVI ­(samice­), jina z povahy situace vyuzit nejde.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 9.6.200713:06
Chlapče, zřejmě se bavíš úplně o něčem jiném. Redukce VGA­-­->DVI NEMŮŽE fungovat protože 1­) VGA konektor neobsahuje digitální data 2­) ikdyby jsi zapojil nějaký konventor ­(samozřejmě ne jen přechodku­), tak kvalita bude ještě horší, než při připojení přímo přes VGA. Ty máš na mysli obyčejnou přechodku DVI­-­->VGA co se dává ke grafickým kartám ­(kdy v DVI­-I konektoru grafiky je vyveden i analogový signál­), která se zde v žádném případě nedá použít. :)
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200715:33
No tak ty familiernosti si nech pro svého tátu nebo mámu, oni jsou na to možná zvědaví, já ne, pokud jde o tvůj příspěvek, poslední větou si ho celý schodil ­- ano, pro DVI­-I ­(DVI­-I, DVI­-I, DVI­-I ­- opakuji abys nezačal mluvit o digitálu­) a zas mi leccos podsouvat, se samozřejmě ­"přechodka­" já osobně rád používám slovo REDUKCE možná ti to nevyhovuje tvůj problém, použít dá a nejen to, vesele se používá. Co se týče snížení kvality u analogového zobrazení oproti digitálnímu, nevšiml jsem si, že bych někde tvrdil opak, takže nevím s kým diskutuješ.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 9.6.200718:47
K čemu ta tvoje redukce jako bude dobrá? K ničemu. Protože tu neni DVI, tak si solidně připojíš tak možná maximálně projektor s 1024x768, pokud chceš ostrý obraz.

Redukce z VGA na DVI je samozřejmě úplně k ničemu. Kvalita obrazu by se nijak nezlepšila a kde je DVI, tak tam je i VGA vstup na projektorech­/LCD­/... Důvod ­(nějaký logický­) proč jsi začal mluvit o téhle redukci mi tedy nějak neni jasný.

Takže jenom připomenu: my tu neřešíme, že by něco nemělo VGA vstup a tedy že by nebylo možné ten notebook připojit. My tu řešíme, že přes to VGA prostě kvalitní výstup z NB nejde vyvést ­(aspoň ne z těch o kterých se bavíme...NB obecně mají dost špatné VGA...teď tu mám nový HP 6710b a taky z té kvality moc nejásám­).
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200719:52
"Chybějící DVI v době, kdy už jsou CRT i u nás na ústupu, je podle mě velké mínus...­" ­- proto mluvim oDVI redukci, pripadam si jak na jine planete, kde mi nekdonerozumi, protoze jsou tam ­"lide­" hovorici ufounsky. Zduvodnil jsem, proc tam neni DVI a navrhl reseni, pokud DVI nekdo potrebuje, zeto reseni je idealni ve vsech pripadech jsem nikdy netvrdil, pokud ano jiste me rad opravis. Tak jednoducha zalezitost a prece nekdo neni schopen pochopit ze DVI redukce tam,kde je treba DVI a je jen d­-sub proste MUZE BYT RESENI. Samozrejme to neni pro HDTV, proto jsem zacal mluvit o tom, ze podstatne oblibenejsi pro prezentaci cehosi na velke plose je slusny projektor.Myslim, ze toto tema jsme vycerpali, pokud jeste nekdo nevi, k cemu slouzi redukce d­-sub ­- DVI muze mi napsat soukromou postu,ja semu to pokusim vysvetlit uz nefloodujme toto forum.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 9.6.200723:56
Ty jsi opravdu MAXIMÁLNÍ tatar. :­) Tvá redukce VGA­-­->DVI je NAPROSTO k ničemu, pokud taková vůbec existuje, pokud toto nejsi schopen pochopit, lituji firmu, která tě zaměstnává. :­) Pokud je veden z notebooku analogový ­(a velice nekvalitní­) VGA signál na analogovém D­-SUB konektoru, i sebelepší přechodka ­(konventor­) na DVI ti naprosto nepomůže. Nechápu jediný smysl tohoto počinu.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200716:14
Já naopak lituji ty, kteří jsou s Vámi drahý sire v denním kontaktu, protože takový arogantní nekňuba, který i ani nepřečte příspěvek, na který navazuje, si prostě nezaslouží ani pozornost. Čistě pro Vás, a je to už opravdu naposledy, nechápu, proč na Vás vůbec reaguji, pokud si ráčíte všimnout, první pán, který nakousl téma DVI a výstup na notebooku s integrovanou grafickou kartou si posteskl,že nemá DVI výstup. Na to jsem zareagoval já, vysvětlil,proč ten DVI­(­-D­) výstup nemá a jak je možné problém vyřešit ­(pokud má doma např. DVI LCD­), na to jste přišel Vy, a začal jste tu plácat o tom, jak je to kničemu a na velkých rolišeních a začal jste mě urážet.... Redukce DVI­-d­-sub a naopak je naprosto normální součástka, prodává se za směšnou cenu nebo jesoučástí balení nejrůznějších zařízení. Možná to není řešení ideální ­(pro DVI­-I se domnívám dostačující,ale otom diskuze není­). Dohlédněte dál, než na špičku Vašeho nosu a objevíte netušené obzory, skrývající se za hranicemi Vašeho dosavadního poznání. Firmu, která mne zaměstnává litovat nemusíte, je to firma, která tuhle branži rozjela a díky ní se tady bavíme, mimochodem, v mém týmu u mého zaměstnavatele jsem nejlepší ­- asi protože dovedu někomu navrhnout tak primitivní řešení, jaké je redukce, pokud nemá ten konektor, který by chtěl, Vy byste patrně navrhl koupi nového notebooku... Konec flame.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 10.6.200716:33
Tak tohle je hodně mimo :­-­))
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200716:41
Obávám se, že diskuze by měla být o faktech, mohl byste to zdůvodnit? Pokud si tu někdo stěžuje, že v době ustupujícího CRT něco nemá DVI a někdo jiný mu zdůvodní proč a navrhne řešení, tak je to mimo, pravděpodobně mimo. On je mimo u tebe každý, kdo nemá sejný názor nebo se chce bavit o faktech, kolik ti je, 15?
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 10.6.200717:02
Jsi hodně mimo milej zlatej ­(když už si teda mermomocí chceš tykat­). Vystupuješ tu jako naprostý arogantní idiot. Pokud si někdo posteskne nad absencí DVI, tak je to z důvodu nemožnosti vyvést digitální signál. To, že v rámci zpětné kompatibility na 4 piny v DVI přidali i analog opravdu nemá cenu řešit. Kdybys měl k problematice blízko tak jako já ­(mou prace je založena na tom, že dostávám co týden notebooky na recenze­), tak bys pochopil jak ses zase strašně sekl.
V diskuzích platí nějaká základní pravidla. Ty si zapamatuj jedno z těch základních: když se sekneš, tak stáhni vocas a zalez a ne, že se budeš dál sjíždět na vlastní debilitě.

Mimochodem, kdyby ses v práci choval tak, jako to předvádíš tady, tak to bys asi nikde moc dlouho nezůstal. Mimochodem zábavné je i to tvé chvástání. Vážně k popukání.

Tak aspoň buď chlap a dodrž slovo o tom, že už s tim flamem skončíš ;­-­).
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200717:07
Tykání to rozjel někdo jiný, tedy se jej držím. Pokud testování provášdíš způsobem, kterým tlacháš, tak si myslím, že bych ti nedal k otestování ani mikrovnnou troubu. Pokud si někdo povzdechne nad absencí DVI a vadí mu, že nemá digitál, tak má to slovo digitál přidat do svého příspěvku, protože DVI jde velmi snadno zařídit, s tím digitálem už je to horší. Jasně jsem pánovi odpověděl, proč to DVI nemá a navrhl jsem řešení. Nebudu ovšem navazovat na tvoje hodnocení mé osoby, protože to je pod mou úroveň. Pokud jde o mne, nechvástám se a je to holý fakt, nemusím se živit testováním čehosi, protože to prodávám a prodávám to dobře, o čemž svědčí čísla. A pokud jde o mého zaměstnavatele, svůj přínos pro něj nech zhodnotit jeho, neznáš mne ani mojí práci, proto jí prosím nehodnoť bez znalosti věci, díky. V dalším flamu můžeme pokračovat e­-mailovou cestou, abychom případné čtenáře neobtěžovali, další post prosím přesuň tam, ale bez urážek, jinak si myslím ztrácíš čas svůj i můj.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 10.6.200717:31
Tvá argumentace je pochybná a tvá logika zvrácená. Překvapuje mě, jak si můžeš tak strašně protiřečit i mezi dvěma větama vedle sebe ­(třeba s tim hodnocením osobnosti­).

Ještě teda za zmínku stojí věta:
"nemusím se živit testováním čehosi, protože to prodávám­" ...Já vim, že to byla ­"stěrka­", takže to nemělo mít žádnou hlubší informační hodnotu, ale i tak to trochu rozpitvám. Chceš tím jako říct, že kdybych měl tu možnost, že bych to radši prodával místo testování? To seš ale na hodně velkym omylu. Pokud jde o techniku, tak v mém primárním oboru je spíš její návrh než co jiného. Je to jako bych tvrdil, že to nemusim prodávat, protože to můžu navrhovat...to je úplně stejná blbost.

Testování a recenzování notebooků je čistě moje hobby. Můžu si tak totiž zkoušet kde co a to často ještě v době, kdy běžní lidé ani nevědí, že to má vyjít ­(GeForce8M jsem měl v době, kdy ještě ani neměla oficiální název, mnoho notebooků jsem měl v době, kdy na ně bylo ještě informační embargo­), a mám možnost neustále pracovat na tom nejnovějším a nejmodernějším, co tu je.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200717:45
Konečně trochu klidnej ­"post­". Měla to být ­"stěrka­" protože jsem byl naštvanej za ty nekočící urážky pro odlišnost názoru, poněvadž mám slušnost rád a hodně na ní lpim. To, že IT ­"jen­" prodávám neznamená, že se o IT nezajímám, studoval jsem VUT, roky jsem se o IT zajímal, několik let jsem taky počítače stavěl ­(a prodával­), než jsem zjistil, že to je bysnys naprosto k ničemu a že tak nic nevydělám. Už dost tohohle tématu jsem z toho unavenej. To co jsem chtěl tim prodáváním naznačit je to, že se tím živím a že prodej považuju za podstatně náročnější, než testování, bez urážky, být hodiny někde zavřený bez nutnosti komunikovat je fajn jako hoby, ale nesvědčí to celkově, alespoň proto jsem to dal na vedlejší kolej.Co se týče mé logiky, možná skutečně je zvrácená, ale pokládám jí za správnou.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 10.6.200721:36
Absolutně nechápu, proč v diskusi o Asus U1F řešíš tvé sociální a pracovní problémy. Přestože tento thread byl o DVI.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200722:09
Nemam ani socialni, ani pracovni problem, a reagoval jsem na poznamku spoludiskutujiciho, v tomto ohledu jsem pouze odpovidal na post nekoho jineho, tvuj prispevek neodpovida naprosto na nic. Nemam ani socialni ani pracovni problemy a kdybych mel, resit je tu jiste nebudu, jiste ne s tebou.
Odpovědět0  0
Mixle | 11.6.200711:18
"dostávám co týden notebooky na recenze­" ­- a pro koho pisete? kde najdeme vase recenze?
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 11.6.200711:49
No nebudu tu dělat reklamu na konkurenci, ale poradim vám jak to hodně rychle zjistit. Hledejte přes google jinou českou recenzi na ASUS U1...při dobře zadaném dotazu to bude hned první odkaz ;­-)
Odpovědět0  0
Mixle | 11.6.200712:06
Hadam, p. Pavlis? Teda ­"recenzi­" bych vas clanek nenazval. Spis hodne strucnym preview na produkt, ne? :)
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 11.6.200712:48
Ses trošku splet. U1F skvěle recenzoval Jiří.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 10.6.200716:44
Dítě, ty jsi zkrátka absolutně mimo, je mi líto. Celá diskuse ohledně DVI výstupu vznikla kvůli tomu, že chybějící DVI výstup na notebook NIKDY ŽÁDNÁ PŘECHODKA NENAHRADÍ. Kde nejsou digitální data ­(ale pouze nekvalitní analogový výstup­), tam ani smrt nebere. Nevidím jediný důvod používat jakési konventory z analogu VGA na digitální a tím ještě více prznit už takhle hnusný obraz. Zkrátka, zdá se, že absolutně nechápeš princip DVI. Přechodka z DVI­-A ­(u grafické karty­) na VGA D­-SUB je samozřejmě běžná, protože z grafiky jdou jak digitální, tak analogová data. Jak ale toto chceš provést opačně, navíc u notebooku s POUZE analogovým VGA výstupem, je mi záhadou. Zkrátka jsi buď kouzelník, nebo nesmyslný kecal, který bohužel nechápe základní principy přenosu obrazu po VGA­/DVI.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200717:02
Myslím, že nejsem kouzelník, stačí mi umět číst. Mám­-li zařízení DVI­-I ­(analog­) pak na něj moju napojit přechodkou analogový d­-sub,nevidím v tom žádný problém. O kvalitě analogu­/digitálu se nebavím, nezajímá mne a nezajímala ani člověka, na kterého jsem reagoval, alespoň o tom nenapsal jediný znak. A pokud bych byl Vaše dítě, drahý sire, obávám se, že byste již čichal ke květinám odspoda,o čemž ­(a osobní hodnocení si nechám ze zdvořilosti pro sebe­) lze s úspěchem pochybovat.
Odpovědět0  0
Mem_ (46) | 10.6.200718:12
"O kvalitě analogu­/digitálu se nebavím, nezajímá mne a nezajímala ani člověka, na kterého jsem reagoval, alespoň o tom nenapsal jediný znak­"

Prý nezajímala, ty jsi nějaký vševědoucí. To jen proto, že výslovně nenapsal něco tak samozřejmého, co každému kromě tebe došlo?
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200718:17
Vyjadril se, ze mu chybi DVI, a ja jsem vysvetlil proc chybi ­(asi, neumim cist myslenky­) mu poradil jak to vyresit. O tom, ze by chtel digital nepadlo jedine slovo, svet je plny predpokladu, ktere nam umoznuji zit bez neustaleho kladeni otazek, na digital se neptal proto jsem a myslim naprosto logicky o digitalu nemluvil. Ja nevim, mozna jsem jednal chybne, ale mam takove myslenkove pochody, proste pokud on o tom nemluvil a nepsal, tak ja jsem predpokladal, ze o tom mluvit­/psat nechce.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 10.6.200721:32
Každému inteligentnímu člověku dojde, že větou ­"chybí mi DVI­" je myšleno, že mu chybí digitální signál, kvůli připojení displeje v dobré kvalitě ­(a ne, že chce nekvalitní analogový signál na DVI konektoru­). Jen ses zde shodil, a to dost brutálně. Koneckonců nejsem sám, kdo si to myslí.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200722:07
Je mi naprosto jedno, kdo si toto mysli, chtel DVI, poradil jsem mu jak mit DVI. Nekdo ma obcas doma treba LCD, ktere by chtel, treba, i analogove pokud to jiank nejde, pripojit k noetbooku. Asi jsem sam, kdo radeji pracuje, ano i analogove, na vetsi plose...... digital neni svaty gral, obcas nekdo resi i jiny problem.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 10.6.200722:22
Poradil jsi mu opravdu moc dobře.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 10.6.200723:39
No neni to řešení nejlepší ale lepší než žádné. Samozřejmě lze také lamentovat o tom jak je všechno na h***o a všichni co si myslí něco jiného jsou i***ti.
Odpovědět0  0
Kocour007 | 9.10.200712:38
Ty jsi chlapče vůl jak lampa. Většina lidí po chybě stáhne ocas, ale ty jsi opravdu perla. Už dlouho jsem neviděl nikoho, aby se tak dlouho a vytrvale ztrapňoval. Dnes má přístup k netu opravdu každý. ALe neboj se, znám i daleko horší případy.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200712:58
Zajimavejsi reseni muze byt pripojeni projektoru misto ­"velkoplosneho­" LCD... coz se vyuziva drobet casteji, chci­-li neco prezentovat na vetsim rozmeru...
Odpovědět0  0
plazmas | 8.6.200719:09
Odpovědět0  0
pass2 | 6.6.200721:30
velice povedený notebook s až překvapivě podobnými parametry od Sony ­- Vaio TX. Měl jsem ho tu čest měsíc testovat a je to fakt nádhera v každém směru, proti Asusu bych vyzdvihl hlavně LED podsvětlení displeje s 0.2 palsi tlustým displejem a INTEGROVANOU DVD vypalovačku a to je to taky 11­"! Navíc výdrž Sonyho je 7hodin a něco! jen ta cena zamrzí :­( [odkaz, pro zobrazení se přihlaste]
Odpovědět0  0
ptipi (139) | 7.6.20070:56
TX je opravdu nádherný nb. a dá se sehnat i levněji. když jsem kupoval nb, tak jsem se dlouho rozhodoval mezi SZ a TX. Nakonec jsem si ale musel přiznat, že na TXku by se přeci jen pracovalo dost špatně.
Odpovědět0  0
masakr14 | 6.6.200718:55
Design se mi zdá velice podobný 13­" Vaiu SZ
Odpovědět0  0
ptipi (139) | 7.6.20070:54
nezdá se mi ­- mám vaio SZ a nepříjde mi, že by se U1F nějak moc podobal.
Odpovědět0  0
TomK_tvf (4) | 6.6.200715:01
To rozliseni displeje mi pride prilis jemne pro normalni lidi. IMHO takove rozliseni chce nejmene 13,3­" displej.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 6.6.200715:16
To je subjektivní záležitost, mně osobně naprosto vyhovuje, takhle malý notebook je při práci výrazně blíže, než běžné LCD a vše je optimálně čitelné. Samozřejmě pro někoho s horším zrakem to problém být může. Navíc nevím, koho považuješ za ­"normální­" lidi. Myslím, že zrak máme všichni stejný.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 6.6.200717:01
Tenhle notes jsem recenzoval kdysi na serveru notebook.cz ...pokud jde o moje postřehy, tak mi vadilo, že větrák jel pořád ­(v mém kusu navíc nějak divně chroupal, jak když odchází ložisko­), dále měl slabou výdrž ­(teď jsem měl na recenzi úplně nový VAIO TZ11 ­- tedy konkurenci ­- a ten vydrží na jednu baterku velikosti jako je tady ta větší skoro 8 hodin a má podobný vnitřnosti jako tenhle asus...nevim kde pánové z asusu udělali chybu, ale fakt je, že i moje 12­" FS V3205 vydrží na stejnou baterii 4 hodiny a to nemá ani ULV procesor, ani 1.8­" disk­)...další problém byl v hodně slabém VGA výstupu, co byl nevhodný pro jakýkoli externí displej, a chybějícím portu pro dokovací stanici ­(jak si někdo může dovolit udělat takový notebook bez portu pro dok??­).

Osobně mám tyhle stroječky rád ­(už jsem měl v ruce i menší­), ale na nějakou intenzivnější práci je potřeba aspoň 12­" displej ­(kde se navíc používá menší rozlišení 1280x800­). Ideální mi dokonce přijde 13.3­" se stejným rozlišením. Je fakt, že to člověk přečte, ale víc namáhá oči a dost si tim přispívá ke krátkozrakosti ­(krátká vzdálenost, jakou mají lidé od takového displeje při práci je pro oči absolutně nevhodná­).
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 6.6.200717:26
Tak abysme vše uvedli na pravou míru, snad si někdo nemyslí, že si tento stroječek někdo pořizuje na práci. Zde je důraz na maximální mobilitu, vzít si práci do kavárny, případně tam kontrolovat své statistiky či kurzy akcií. ;­) Zde hraje maximální roli váha a velikost, navíc toto luxusní zpracování to ještě podtrhuje. Já osobně mám větrák téměř neslyšný, ikdyž někdy se zapne a jemné fučí, že by chroupal jsem si nevšiml. Špatný VGA výstup mě nevadí, protože jak jsem již napsal, nemám tento notebook určen na práci, takže doma sedím u desktopu a 24­" LCD. To samé dokovací stanice. Vše synchronizuji přes bluetooth, na takhle pomalém notebooku je nesmysl dělat nějakou seriózní každodenní práci.

Je fakt, že výdrž by mohla být větší, necelé 4 hodiny na velkou baterii není nic moc. Řešením je tedy ještě větší baterie, po které se musím podívat. Rezence Vaia TZ11 mě bude hodně zajímat, když porovnáš zpracování U1F a TZ11, je Sony o dost horší? Resp. prohýbají se plasty a boky kolem klávesnice? Protože U1F je v tomto naprosto perfektní.
Odpovědět0  0
Diagon Swarm | 6.6.200717:33
Recenze na VAIO vyjde doufám příští týden. Když to srovnám, tak bych řekl, že asus byl pevnější ­- ohledně konstrukce neni u1f opravdu co vytknout. VAIO má takový ­"pružný­" displej...prý to ničemu nevadí ­(sám jsem i zkoušel, že se obraz nedeformuje­), ale znáte to...pravda je, že u obou jsem během náročnějšího používání dokázal už během prvního týdne obtisknout klávesnici, takže to vyjde možná nastejno.
Odpovědět0  0
Mixle | 11.6.200711:21
Proc se autor podepisuje pod nickem? Myslel jsem, ze autori SHW se vzdy podepisovali obcanskym jmenem. Tedy predpokladam, ze jste autor, kdyz vite jak je plan recenzi?
Odpovědět0  0
JH | 7.6.200716:00
Proč jemné? Copak dnešní desktopy neumějí rasterizovat písmo nezávisle na rozlišení? V kombinaci s vyhlazováním to naopak člověk docela ocení.
Odpovědět0  0
TomK_tvf (4) | 8.6.200710:26
Bohuzel, chyba neni asi v desktopech, ale v programatorech. Pismo se da ve Win menit vyborne, bitmapy uz hur, ale ve spatne napsana aplikaci nezmenite pismo ani nahodou.
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 6.6.200712:23
Mohu potvrdit, vlastním jej necelý měsíc a kromě horšího nerovnoměrného podsvícení LCD ­(při bílé je to obzvláště vidět­) a ne zrovna šťastně vyřešené nalepení úzkého proužku kůže před touchpadem si absolutně nemohu stěžovat. V kavárně působí jako luxusní šperk, v parku vám po ním nebudou bolet a hřát nohy, dá se držet jednou rukou. Výdrž na malou baterii mám otestovanou asi na 1:40 minut, velká baterie drží těch 3:50. Při běžném prohlížení netu, zapnuté wifi a BT. Co by mě zajímalo, tak je ta velká 7800mAh baterie, s tou můžete zajisté vyrazit do terénu na celý den.
Odpovědět0  0
snajprik (1640) | 6.6.200713:26
Super recenzia. Na môj vkus je to až príliš drahý šperk, ktorý za rok nepredáš ani za 1­/4 ceny, jednoznačne určený na reprezentačne účely, ako nepopieram je to kvalitne spracovane ako aj recenzia potvrdila, ale aj tak je to trochu drahé, ale aspoň že niekto začal konkurovať vaio NB, ale už sa pripájajú aj iné značky napríklad dell http:­/­/www.engadget.com­/2007­/06­/04­/dell­-xps­-m1330­-performance­-ultraportable­-revealed/
Odpovědět0  0
Lukke (21) | 6.6.200714:14
13.3­" notebook, který váží 1.8kg ­(tedy téměř 2x více­) není v žádném případě konkurent pro tento Asus. Navíc to, že za rok nebude mít cenu ani 13k je také nesmysl. Tyto drahé malé notebooky zase tak rychle na ceně neztrácejí ­(protože není moc konkurence­). Další výhoda je v tom, že až za rok poklesnou ceny SSD disků, dá se nahradit současný pomalý disk a tím výkonu velice pomoci.
Odpovědět0  0
Jezevec (111) | 9.6.200715:38
Osobně bych si, kladl­-li bych důraz na mobilitu, pořídil podstatně radši ThinkPad X60s, výkonnostně lepší, váha velmi podobná, výdrž baterie podobná, rozměry podobné, ThinkPad je ale ThinkPad, toho Asus prostě nedokáže kvalitou nikdy dohnat.
Odpovědět0  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.